Бронхоскопия
Бронхоскопия - арнайы аспап – бронхоскоппен қолдану арқылы трахеяның және бронхтың шырышты қабығын тексеру әдісі. Жарықтандыру жабдықтары мен бейнекамерамен жабдықталған түтік көмей арқылы тыныс алу жолдарына енгізіледі,. Бұл заманауи жабдық 97% -дан астам ғылыми зерттеулер дәлдігін қамтамасыз етеді, бұл әртүрлі патологияларды диагноз қоюдағы таптырмайтын жабдық: созылмалы бронхит, рецидивті пневмония, өкпе обыры.
Гастроскопияға дайындық
Гастроскопия арнайы дайындықты талап етеді, ол жайлы науқасқа емшараны тағайындау кезінде ескертіледі.
1. Егер уақыт болса, манипуляцияға дейін екі тәулік бұрын рационнан шоколад, жаңғақ, шекілдеуік пен ащы тағамдарды алып тастау керек. Бұл уақытта алкогольді ішімдіктерді ішуді тоқтатқан жөн.
2. Соңғы тамақтану диагностикалық емшараға дейін өткен күннен 18 сағаттан кешіктірмей өткізілуі тиіс. Кешкі ас тойымды болуы тиіс, бірақ қиын қорытылатын тамақ болмауы керек.
3. Өткізу алдында майонезге толтырылған талшықтарға, ауыр салаттарға, көп мөлшерде тұтас бидай ұны, майлы тағамға немесе балыққа, ірімшіктерге бай өнімдерден бас тарту қажет. Кешкі аста аз мөлшердегі ақ тауық еті, жасыл салаттың бөлігі, буға пісірілген тауық котлеттері, қарақұмық ботқасы, майсыз ірімшік болуы мүмкін. Бұршақ тұқымдастар және арпадан бас тартқан жөн, бірақ картоп немесе буда пісірілген брокколи бөлігі диагностика қарсаңында кешкі мәзірдің негізіне айналуы мүмкін.
Колоноскопияға "Фортранс®"препаратымен дайындық
Зерттеу алдында 3 күн бұрын рационнан жасұныққа бай өнімдерді (жаңа піскен жемістер мен көкөністер, жасыл, дәнді, бұршақ, саңырауқұлақтар, жидектер, қара нан) алып тастау қажет. Сорпа, пісірілген ет, балық, тауық, ірімшік, ақ нан, сары май, печенье жеуге болады.
Іш қатудан зардап шексеңіз, әдетте қолданатын күнделікті іш өткізгішті ішуіңіз қажет. Сондай-ақ, олардың мөлшерін сәл арттыра аласыз.