Басты бет7 МАУСЫМ ДҮНИЕЖҮЗІЛІК АЗЫҚ-ТҮЛІК ҚАУІПСІЗДІГІ КҮНІ

7 МАУСЫМ ДҮНИЕЖҮЗІЛІК АЗЫҚ-ТҮЛІК ҚАУІПСІЗДІГІ КҮНІ

7 МАУСЫМ ДҮНИЕЖҮЗІЛІК АЗЫҚ-ТҮЛІК ҚАУІПСІЗДІГІ КҮНІ

Жыл сайын Дүниежүзілік азық-түлік қауіпсіздігі (бұдан әрі – АТҚ) күнінде әрбір адам осы мәселе туралы білімін арттыра алады, сондықтан бүгін біз де сіздермен пайдалы ақпаратпен бөліскіміз келеді.

Дүниежүзілік денсаулық сақтау ұйымының мәліметі бойынша, біздің планетамыздың әрбір оныншы тұрғыны жыл сайын тағамдық аурулардан зардап шегеді.

АТҚ ҚАМТАМАСЫЗ ЕТУДІҢ ДЕҢГЕЙЛЕРІ:

  • Азық-түлік стандарттарына сәйкестік өнеркәсіптік деңгейдегі АТҚ қамтамасыз етуге көмектеседі.
  • Қоғамдық тамақтандыру орындарында (асханалар, бистролар, кафелер, мейрамханалар, буфеттер мен жұмыс орындарындағы асханалар және т.б.) тиісті жағдайлар жасау арқылы барлық АТҚ ережелерінің сақталуын қамтамасыз ету, сондай-ақ осы ұйымдардың қызметкерлерін оқыту қоғамдық деңгейде АТҚ кепілдік беруі керек.
  • Тұрмыстық деңгейде азық-түлік қауіпсіздігі тұтынушылардың өзіне ғана байланысты.

ҮЙДЕ ТАМАҚ ӨНІМДЕРІН ҚАУІПСІЗ ӨНДЕУДІҢ ЖАЛПЫ ҚАБЫЛДАНҒАН  ЕРЕЖЕЛЕРІ:

ЕСІҢІЗДЕ БОЛСЫН! Тағамдық аурулардың көпшілігін тағамды дұрыс өңдеу бойынша ұсынылған қарапайым қадамдарды орындау арқылы болдырмауға болады.