Бұл сөз Грек тілінен аударғанда «қатты өт» деген мағынаны білдіреді. Оның себебі ғалымдар алғаш рет холестеринді өт тастарынан алған. Ғалымдардың алғашқы зерттеулеріне сәйкес, органикалық қосылыстарында майдың қасиеттері басым болған.
Алайда, кейіннен француз зерттеушілері оның спирттер тобына жататындығын дәлелдеді, сондықтан көптеген латын тілдерінде холесторол деген атауы сақталған.
Қалай айтсақ та, холесторол немесе холестерин – барлық жануарлар мен адамдардың жасушаларында болатын зат. Ол тек өсімдіктерде, саңырауқұлақтарда және бактерияларда ғана болмайды.
Холестериннің пайдасы және біздің ағзамыз үшін зияны қандай? Біздің пайдалы ақпараттық графикамызда талдауды ұсынамыз.
Сондай-ақ, егер Сізді осы тақырып қызықтыратын болса, сілтемелерге өтіп, біздің докторлар мен шетелден шақырылған мамандардың холестерин туралы ойларын оқып көруді ұсынамыз.
ЖАҚСЫ ЖӘНЕ ЖАМАН: ХОЛЕСТЕРИННІҢ БІЗДІҢ АҒЗАМЫЗ ҮШІН ЗИЯНЫ МЕН ПАЙДАСЫ
ҚАЗАҚСТАНДЫҚТАР ДҰРЫС ТАМАҚТАНБАУДЫҢ КЕСІРІНЕН ЖИІ КӨЗ ЖҰМУДА
/ru/news/0/6522